Genel > “İŞTE SIFIR’A SIFIR (0-0) ELDE VAR YİNE SIFIR”

Farklı Bir Pencereden ÇAYKUR RİZESPOR’A BAKIŞ
   “İŞTE SIFIR’A SIFIR (0-0) ELDE VAR YİNE SIFIR”

Trendyol Süper Lig 2025/2026 sezonunun ikinci haftasında Alanya deplasmanından (0-0)’lık skorla dönen Çaykur Rizespor’umuz, aslında ligin ortalarında ya da sonlarına doğru böyle bir sonuç alsaydı “değerli bir beraberlik” olarak görülebilirdi. Fakat ligin henüz ikinci haftasında bu skor, taraftara güven vermedi. Hatta üç-beş farkla kaybedilseydi bile geleceğe daha umutlu bakabilirdik; çünkü en azından oyunun eksikleri net bir şekilde ortaya çıkardı.
Yıllar önce Saadet Sun’un seslendirdiği “Sıfıra Sıfır” şarkısı bugün Rizespor’un durumunu anlatıyor adeta:
“İşte sıfıra sıfır, elde var yine sıfır”
Yönetim ve teknik heyetin maç sonrası yaptığı açıklamalar da bu tabloyu değiştirmiyor:
“Gol yemedik, üstündük, beş gol kaçırdık, çalışacağız, başaracağız, bu takım ligde çok canlar yakar.” Gibi soyut söylemler, bir Rizeli olarak beni de tüm taraftarlarımız gibi rahatsız ediyor.
Alanyaspor, geçen sezonun diri takımlarından biri olmasına rağmen bu sezona hazır olmadığını herkes söylüyor. Buna rağmen sahada pozisyon üretemeyen, forvetleri etkisiz kalan bir takıma karşı alınan golsüz beraberliği “umut verici” olarak lanse etmek gerçekçi değil.
Bugün için Rizespor’un Taha Şahin, Alikulov, Samet Akaydın, Halil Dervişoğlu, Verasenoviç ve Laçi dışında sahada direkt fark yaratacak futbolcusu yok. En az beş kaliteli ismin takıma kısa sürede monte edilmesi şart. Bu sağlanırsa biz de tribünde “tulum ve kemençe” eşliğinde keyifle izleriz. Aksi takdirde ya “gelen vurdu giden vurdu” manzaralarıyla karşılaşırız ya da yine hep bir ağızdan “Sıfıra Sıfır” şarkısını söylemek zorunda kalırız.

Şeref YEREBAKAN
Araştırmacı Yazar – Spor Adamı
Master Euro Lig Bölge Temsilcisi