Rize Atletik Kültür Takım Hocası Demirden Çarpıcı Açıklama

1-0 önde götürdüğümüz maçın ilk yarı bitiminde rakip takım teknik direktörü Fatih Kurtoğlu’nun bir futbolcumuza karşı provakatif ve şiddet içerikli davranışları sporcularımıza yönelik toplu bir fiziki saldırıya dönüşmüş neticesinde birçok futbolcumuz darp edilmiş, spor ahlakıyla bağdaşmayan ve asla kabul edilemez bir tablo oluşmuştur.


Rize Atletik Kültür Takım Hocası  Demirden Çarpıcı Açıklama

RizeAtletik Spor külübü teknik sorumlusu Önder Demir den Açıklama. 

Bölgesel Amatör Lig 3. Grup 7. haftasında, bugün oynanan Murgul Belediye Spor Kulübü - Rize Atletik 1973 Spor Kulübü maçında yaşanan, futbolcularımıza ve teknik heyetimize yönelik alçak saldırıyı şiddetle lanetliyoruz.

1-0 önde götürdüğümüz maçın ilk yarı bitiminde rakip takım teknik direktörü Fatih Kurtoğlu’nun bir futbolcumuza karşı provakatif ve şiddet içerikli davranışları sporcularımıza yönelik toplu bir fiziki saldırıya dönüşmüş neticesinde birçok futbolcumuz darp edilmiş, spor ahlakıyla bağdaşmayan ve asla kabul edilemez bir tablo oluşmuştur.

Futbolcularımıza ve teknik heyetimize yönelik düzenlenen toplu saldırılar, sporun ruhuna, Fair-Play anlayışına ve futbolun tüm değerlerine tamamen ihanettir. 

Rize Atletik 1973 Spor Kulübü olarak:

• Başta rakip takımın provakatör teknik direktörü Fatih Kurtoğlu denen şahıs olmak üzere bu alçak saldırıya iştirak eden tüm sorumluların en ağır disiplin ve hukuki yaptırımlarla karşılık bulması,

• Futbolcularımızın maruz kaldığı şiddetin cezasız kalmaması

için TFF Disiplin Kurulları ve ilgili tüm merciler nezdinde sürecin takipçisi olacağımızı açıkça kamuoyuna duyuruyoruz.

Rakip takım teknik direktörü Fatih Kurtoğlu’nun ortaya koyduğu provokatif ve saldırgan tavır, bir spor adamına yakışmayan; genç sporcuların güvenliğini ve oyunun bütünlüğünü tehlikeye atan en basit tabiriyle alçakça bir tutumdur. Bu tür davranışlar, futbol camiasında hiçbir şekilde yeri olmayan karanlık bir zihniyetin ürünü olup, kulübümüz tarafından en sert şekilde kınanmaktadır.

Şiddetin karşısında, sporun ise yanında durmaya devam edeceğiz.

Yaşanan olaylar sırasında mağdur olan tarafın kulübümüz olduğu, tüm video ve fotoğraf kayıtlarında açıkça bellidir. Öte yandan saldırının ardından 11 futbolcumuz darp raporu almıştır. Bütün bunlara rağmen müsabakanın hakemi, maçı tatil edebilmek için sahadaki 5 futbolcumuza kırmızı kart göstererek takımımızı 7 kişinin altına düşürmüş ve maçı böyle erteleme yoluna gitmiştir. Saldırının gerçek failleri olan rakip takımı 7 kişinin altına düşürmeye cesaret edemeyen müsabakanın hakeminin feci bir şekilde darp edilen futbolcularımıza yönelik bu tutumu da bir başka skandal olarak kayda geçmiştir.

Rize'nin Bölgesel Amatör Liglerdeki tek temsilcisi olan Rize Atletik 1973 Spor Kulübü olarak oyuncularımızın, teknik ekibimizin ve camiamızın haklarını sonuna kadar savunacağımızı kamuoyuna saygıyla bildirir

BİR CEVAP YAZ

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (0 Yorum)
Yorum Sıralaması:
next
ÜYE VE KÖŞE YAZARI GİRİŞİ
GİRİŞ BAŞARILI YÖNLENDİRİLİYOR
GİRİŞ BAŞARISIZ !