Rize eşrafından Memiş ağanın oğluydu. Aslen Sofuzadeler’den olan Hasan Saf, Çayeli Yaka köyünden olmakla birlikte Rize merkez Eminettin mahallesinde oturmaktaydı. Dükkanının ismi Foto Hasan’dı. Muammer Saraç, bir yandan Rize'nin sayılı bakkaliyesi olan babasına yardım eder, bir yandan da fotoğraf
Rize’nin En Şık Beyefendisi: Çiçili Hasan
Fatih Sultan KAR<karfatihsultan@gmail.com>
Rize’nin En Şık Beyefendisi: Çiçili Hasan...
RİZE ÇAYELİ YAKADAN FOTOĞRAFÇI HASAN SAF
1930 ile 1950 yılları arasında Rize'de iki fotoğrafçı ön plana çıkıyor. Hasan Saf ve Muammer Saraç. Rize’de bütün aile fotoğraflarını ‘çiçili’ lakaplı Hasan Saf çekerdi. Bunun nedeni fotoğrafçının çok şık giyinmesi, dolayısıyla ailelerin güveninin kazanmasıydı.
Rize eşrafından Memiş ağanın oğluydu. Aslen Sofuzadeler’den olan Hasan Saf, Çayeli Yaka köyünden olmakla birlikte Rize merkez Eminettin mahallesinde oturmaktaydı. Dükkanının ismi Foto Hasan’dı. Muammer Saraç, bir yandan Rize'nin sayılı bakkaliyesi olan babasına yardım eder, bir yandan da fotoğraf çekerdi. O yüzden fotoğrafa fazla zaman ayıramazdı. Yalnız çok güzel fotoğraflar çekerdi. Bir süre Rize hükümet konağı karşısında Foto Muammer adlı dükkanında çalıştı.
Fatih Sultan KAR / İST.
Giriş: 17/06/2025
Giriş: 18/10/2024
Giriş: 13/04/2025
Giriş: 14/12/2025
Giriş: 06/11/2024
Giriş: 24/07/2025
Giriş: 10/03/2026
Giriş: 02/10/2025
Giriş: 18/07/2025
Giriş: 31/10/2025
BİR CEVAP YAZ
E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir