Trendyol Süper Ligi’nde bu hafta oynanan Fenerbahçe karşılaşması, Çaykur Rizespor’un son dönem genel görüntüsünün masaya yatırıldığı bir müsabaka haline gelmiştir. Haftalardır yazıyoruz, çiziyoruz; fakat görünen o ki Hamza Dalar, Osman Çalardan ötesine bir türlü geçilemiyor.
Farklı Bir Pencereden ÇAYKUR RİZESPOR’a bakış
“Biraz daha gayret etse, Guinness Rekorlar Kitabı’na adını yazdırırdı…”
Trendyol Süper Ligi’nde bu hafta oynanan Fenerbahçe karşılaşması, Çaykur Rizespor’un son dönem genel görüntüsünün masaya yatırıldığı bir müsabaka haline gelmiştir. Haftalardır yazıyoruz, çiziyoruz; fakat görünen o ki Hamza Dalar, Osman Çalardan ötesine bir türlü geçilemiyor.
Her takım gibi biz de Fenerbahçe’ye yenilebiliriz; fakat bu şekilde bir yenilgiyi Rizeli asla kabullenemez. Kabullenmek bir yana, 8 dakikada bir gol yemeyi başaran bir takımın teknik direktörü, biraz daha gayret etse Guinness Rekorlar Kitabı’na aday olacaktı!
Bu noktada okuyucularımızın doğal olarak soracağı soru şudur:
“Teknik direktörümüz İlhan Palut hangi rekoru kıracaktı?”
İşte cevabı: 66 yıllık Süper Lig tarihinde, 75 takım, 1.000’in üzerinde teknik direktör görev yapmış ve yaklaşık 18.500 müsabaka oynanmıştır. Bu süreçte ilk yarıda 2 fark ve üzeri önde olup, ikinci yarıda 3 fark ve üzeri skorla mağlup olan takımların sıralaması şöyledir:
1. Zeytinburnuspor (1994/95): İlk yarıda 3–0 önde olduğu maçı, Galatasaray’a 7–3 kaybederek listenin zirvesine oturmuştur.
2. Manisaspor (2005/06): İlk yarıda 2–0 önde olduğu maçı, Kayserispor’a 7–2 kaybederek tarihe geçmiştir.
Ve şimdi…
Çaykur Rizespor, Fenerbahçe karşısında ilk yarıyı 2–0 önde kapatıp maçı 5–2 kaybederek, listenin üçüncü sırasına yerleşip sadece iki gol daha yemesi halinde listenin başına adını yazdıracak bir performans sergilemiştir.
İlk yarıda yakalanan 2–0’lık avantajın, ikinci yarıda Fenerbahçe’nin Brown, Talısca ve El Nesiri hamleleriyle çift santrfora döneceği açıkken, buna beşli savunma ile karşılık vermeyi düşünmemek teknik ekibin en büyük hatası olmuştur. Tüm motivasyonunu kaybetmiş taraftarın tepkisine rağmen, İlhan Palut ile yolların nereye kadar süreceğini ise kimse kestiremiyor.
Sonuç olarak;18.500 maçlık Süper Lig tarihinde 75 takım ve binlerce teknik adam arasından böyle bir “ilk üç” başarı(!) sırasına yaklaşmak her baba yiğidin harcı değildir.
Biraz daha gayret olsaydı, rakip iki gol daha atar, İlhan Palut da adını Guinness Rekorlar Kitabı’na altın harflerle yazdırmış olurdu.
Latife bir yana…
Dost acı söyler: Acil müdahale yapılmadığı sürece kötü günler bizleri bekliyor.
Şeref YEREBAKAN
Araştırmacı-Yazar
Spor Adamı
Master Euro Lig Bölge Temsilcisi
Giriş: 28/07/2025
Giriş: 10/05/2025
Giriş: 17/04/2025
Giriş: 15/09/2024
Giriş: 09/04/2025
Giriş: 09/03/2026
Giriş: 27/04/2025
Giriş: 27/09/2025
Giriş: 13/09/2024
Giriş: 07/03/2026
BİR CEVAP YAZ
E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir